Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

RETSEPT Maitseterohke porgandi-toorjuustutort

Copy
Mahlane porganditort toorjuustukreemiga.
Mahlane porganditort toorjuustukreemiga. Foto: Shutterstock

Täna soovitame sulle ühe väga mahlase porganditordi retsepti, mis on täiendatud toorjuustukreemiga.

Vaja läheb:

Porgandibiskviit:

  • 500 g toorest porgandit
  • 4 suurt muna
  • 200 g suhkrut
  • näpuotsaga soola
  • 240 g nisujahu (u 4 dl)
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 100 g mahedamaitselist õli (u 1,5 dl)

Laimi-toorjuustukreem:

  • 400 g toasooja maitsestamata toorjuustu
  • 300 g paksemat hapukoort
  • 100 g suhkrut (veidi üle 1 dl)
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 2 laimi mahl ja riivitud koor

Valmistamine:

Porgandibiskviidid: Koori ja riivi porgandeid peene riiviga. Vahusta munad koos suhkru ja soolaga kohevaks vahuks. Sega kokku jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur. Siis on aeg kõik eraldi munavahule lisada - kõige pealt õli, siis porgandid ja kõige lõpuks kuivainesegu. Sega kogu mass korralikult läbi, kalla pool taignast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit. Seejärel võta biskviit ahjust välja, lase täielikult jahtuda ning küpseta valmis teine porgandibiskviit.

Laimi-toorjuustuglasuur: sega omavahel toorjuust, suhkur, hapukoor, valnillisuhkur, laimikoor ja -mahl ühtlaseks massiks.

Tordi kokkupanek: lõika mõlemad porgandibiskviidid kaheks ühesuuruseks ristkülikuks. Tõsta üks biskviitidest tordialusele, määri sellele veerand toorjuustukreemist ning jätka samamoodi, kuni saad kauni neljakihilise tordi. Pealmiseks kihiks jäta toorjuustukreemi. Kaunista purustatud pistaatsipähklite või mõne muu meelepärase kaunistusega.

Mõnusat maiustamist!

Tagasi üles