Pilt selgeks: kas kodukindlustus hüvitab välisreisil katki läinud tehnika?

Kodu.postimees.ee
Copy
Kodukindlustus ei asenda tavapärast reisikindlustust.
Kodukindlustus ei asenda tavapärast reisikindlustust. Foto: Shutterstock

Kodukindlustuse puhul mõeldakse tavapäraselt ikka kodule ja sealse vara kaitsmisele. Vähem on tuntud fakt, et kodukindlustus ulatub sageli riigipiirist kaugemale ja nii võib näiteks puhkusereisil puruks kukkunud fotokaamera kulud katta kodumaal sõlmitud kodukindlustus.

Kindlustusettevõtte Gjensidige kahjukäsitluse osakonna juht Maarika Mürki sõnul pole arusaadavalt kogu kodune vara alati kodus ja esemed rändavad koos omanikuga, kuhu iganes ta läheb.

«Kuigi sõna «kodukindlustus» viitab kodule, siis tasub uurida kindlustuspakkujate tingimusi. Paljudel juhtudel ulatub kaitse tegelikult kodust väljapoole ja nii võib näiteks reisil õnnetult purunenud fotokaamera, nutikell või sülearvuti leida hüvitamist koduriigis,» ütles ta ja lisas, et selliselt toimib ka Gjensidige kodukindlustus.

Mürk tõdes, et kuigi kodukindlustus võib reisil olla hea abimees, ei asenda see tavapärast reisikindlustust. «Reisikindlustus aitab kaitsta inimesi ja tervist, et õnnetuse korral ei tabaks inimest veel teinegi, finantsiline kriis,» sõnas ta. Lisaks aitab reisikindlustus ka juhtudel, kui pagas lennureisi ajal kadunuks jääb või saabub hilinemisega.

Praegusel ajal, kui välisreise veel nii palju ei tehta, on aga hea meeles pidada, et ka Eestis reisides võib esemetele kehtida kodukindlustuse kaitse. Täpsemad tingimused sõltuvad kindlustusandjast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles