Tavatu hobiga hertsoginnale koduks olnud saar otsib uut omanikku

Kodu.postimees.ee
Copy
Inchconnachani saar.
Inchconnachani saar. Foto: Knight Frank / SWNS.COM/Knight Frank / SWNS.COM / Scanpix

Ühendkuningriigis Lomondi järve keskel müüakse maalilist Inchconnachani saart. Huvitava nimega saar maksab enamvähem sama palju kui ühetoaline korter Londoni kesklinnas.

Inchconnachani saare pindala on 41,6 hektarit ning selle eest küsitakse 500 000 naela (557 900 eurot). Umbes sama hinda küsitakse Londoni ultramoodsas Canary Wharf naabruskonnas asuva ühetoalise korteri eest, kirjutab thescottishsun.co.uk

Saare ainukeseks hooneks on 1920ndatel ehitatud maja. Esmapilgul igavana tunduval saarel on aga üpris huvitav minevik. Saare viimane elanik oli Šoti aristokraat Arrani hertsoginna Fiona Gore. Hertsoginna oli oma staatust arvestades üpriski tavatu daam. Seiklushimuline Fiona tegeles veemotospordiga ning sai 1980. aastal kiireima naisveesportlase maailmarekordi omanikuks.

Ainus saarel olev maja.
Ainus saarel olev maja. Foto: Knight Frank / SWNS.COM/Knight Frank / SWNS.COM / Scanpix

Trossachsi rahvuspargi keskel asuvale saarele lubab omavalitsus rajada kaks pisikest öömaja, paadikuuri ja -silla. Saare müügiga tegeleva maakleri Cameron Eweri sõnul on tegemist harukordse pakkumisega. «Seda ei juhtu just iga päev, kui rahvuspargi keskel tuleb müüki saar, kuhu on lubatud hooneid peale ehitada. Rahu ja vaikust hindavate inimeste jaoks on tegemist suurpärase võimalusega,» räägib ta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles