Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

RETSEPT Koduselt mahe ja siidine majonees

Copy
Majonees. Pilt on illustreeriv!
Majonees. Pilt on illustreeriv! Foto: Shutterstock

Täna õpetame sulle tegema ühte eriti mahedat ja kreemist majoneesi.

Vaja läheb:

  • 1 tl kanget Dijoni sinepit
  • 1-2 keskmises suuruses muna
  • soola ja pipart
  • 2,5 dl rapsiõli
  • 1 spl sidrunimahla

Valmistamine:

Selleks, et saaksid mugavalt ja võimalikult puhtalt majoneesi valmistada, vajad ühte kõrgemat anumat, näiteks saumikseri kannu. Aseta kannu põhja toores muna, seejärel sinep ja sidrunimahl. Maitsesta soola ja pipraga ning kalla peale õli. Pane saumikser kannu nii, et selle otsik kataks munakollase. Lülita mikser sisse ning hoia paigal seni, kuni näed, et kannu põhja hakkab tekkima hele paks kaste. Tõsta aeglaselt saumikserit ülespoole, nii et kogu õli seguneks kenasti ülejäänud koostisosadega ühtlaseks paksemaks majoneesiks. Vajadusel maitsesta veel soola ja pipraga.

PS! Valmista korraga vaid nii palju kui koheselt ära tarbida suudad, sest kaua antud majonees külmkapis värskena ei püsi.

    Tagasi üles