Tänane retsept on eriti uhke ja kuninglik, sest juttude kohaselt on tegemist kuninganna Elizabeth II kõige lemmikuma šokolaadikoogiga.
RETSEPT ⟩ Kuninganna Elizabeth II lemmik šokolaadikook
Vaja läheb:
Biskviit:
- 1/2 tl võid (panni jaoks)
- 230 g magusaid küpsiseid
- 120 g toasooja võid
- 120 g suhkrut
- 120 g tumedat šokolaadi
- 1 muna
Kate:
- 230 g tumedat sulatatud šokolaadi
- peotäis šokolaadi kaunistuseks
Valmistamine:
Aseta küpsetuspaber 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Purusta küpsised ning aseta veidikeseks kõrvale. Sega kausis sulatatud või ja suhkur, kuni ained on korralikult segunenud. Sulata 120 g tumedat šokolaadi ning nirista juurde võisegu. Lisa muna ning klopi kõik korralikult läbi. Sega küpsised šokolaadisegu sisse, vala segu vormi ning aja lusikaga hoolikalt terve põhja ulatuses laiali. Aseta kook 3 tunniks külmikusse seisma ning pärast välja võtmist lase tal veidi puhata ja eemalda vormilt «seinad».
Seejärel alusta katte tegemist ning sulata vesivannil 230 g tumedat šokolaadi. Kata koheselt terve kook šokolaadiga. Silu kate spaatliga kenasti siledaks ning jäta kook mõneks ajaks toatemperatuurile tahenema. Enne serveerimist kaunista kooki peotäie sulatatud šokolaadiga.
Head isu!