Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

RETSEPT Kuninganna Elizabeth II lemmik šokolaadikook

Copy
Kuninganna Elisabeth II lemmik šokolaadikook. Pilt on illustratiivne.
Kuninganna Elisabeth II lemmik šokolaadikook. Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Tänane retsept on eriti uhke ja kuninglik, sest juttude kohaselt on tegemist kuninganna Elizabeth II kõige lemmikuma šokolaadikoogiga.

Vaja läheb:

Biskviit:

  • 1/2 tl võid (panni jaoks)
  • 230 g magusaid küpsiseid
  • 120 g toasooja võid
  • 120 g suhkrut
  • 120 g tumedat šokolaadi
  • 1 muna

Kate:

  • 230 g tumedat sulatatud šokolaadi
  • peotäis šokolaadi kaunistuseks

Valmistamine:

Aseta küpsetuspaber 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Purusta küpsised ning aseta veidikeseks kõrvale. Sega kausis sulatatud või ja suhkur, kuni ained on korralikult segunenud. Sulata 120 g tumedat šokolaadi ning nirista juurde võisegu. Lisa muna ning klopi kõik korralikult läbi. Sega küpsised šokolaadisegu sisse, vala segu vormi ning aja lusikaga hoolikalt terve põhja ulatuses laiali. Aseta kook 3 tunniks külmikusse seisma ning pärast välja võtmist lase tal veidi puhata ja eemalda vormilt «seinad».

Seejärel alusta katte tegemist ning sulata vesivannil 230 g tumedat šokolaadi. Kata koheselt terve kook šokolaadiga. Silu kate spaatliga kenasti siledaks ning jäta kook mõneks ajaks toatemperatuurile tahenema. Enne serveerimist kaunista kooki peotäie sulatatud šokolaadiga.

Head isu!

Tagasi üles