Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Selgus Eestis toimuva kokkade olümpia teine tooraine, mis lennutab Eesti tooraine gastronoomiamaailma tippu

Artikli foto
Foto: Bocuse d'Or Eesti.

15. – 16. oktoobril Saku Suurhallis toimuva Bocuse d’Or Euroopa finaali taldrikul esitatava toidu peatooraineks valiti Paadi talust pärit angersäga.

Eesti suurim angersägakasvataja Avo Leoki sõnul annab suurüritus võimaluse head kala tutvustada nii Eestis kui Euroopas. «Uudis tegi meele loomulikult heaks! Bocuse d’Or annab võimaluse angersäga pakkuda just tippkokkadele, mis on meie jaoks suur võimalus,» rõõmustas Leok. «Huviga ootan juba, milliste retseptidega võistlejad kohtunike ette lähevad.»

Bocuse d’Or Europe Tallinn 2020 presidendi Dimitri Demjanovi sõnul on Paadi talu angersäga huvitav ja uut väljakutset pakkuv tooraine. «Loodan, et tänu oma kõrgele gastronoomia väärtusele leiab see uus ja põnev «Eesti» kala kiire tee nii Eesti kui kogu Euroopa köökidesse,» ütles Demjanov.

Kokandusvõistlus Bocuse d’Or Euroopa valikvoor toimub 15.-16. oktoobril Tallinnas Saku Suurhallis. Võistlusel osalevad tippkokad 20 Euroopa riigist, kellest pääseb tuleval aastal Lyonis toimuvale ülemaailmsele finaalvõistlusele 11 parimat.

Bocuse d'Or on maailma prestiižseim kokakunstivõistlus, mille kutsus 1987. aastal ellu maailmakuulus Prantsuse meisterkokk Paul Bocuse. Inspireerituna spordiürituste kaasahaaravast atmosfäärist, otsustas Paul Bocuse korraldada võistlusliku vaatemängu, mille fookuses oleks kokakunst ja tippkokkade meisterlikkus. 

Bocuse d'Ori finaalvoor toob iga kahe aasta järel Paul Bocuse'i kodulinna Lyoni kogu maailmast 24 parimat kokka, kes valmistavad pealtvaatajate silme all oma võistlustööd. Eestil on unikaalne võimalus võõrustada Euroopa finaali tänavu mais Tallinnas.

Tagasi üles