![Pilt on illustreeriv.](http://f12.pmo.ee/PkQUJmq3OfGn_5p9-pALFEd9vz4=/1442x0/filters:focal(273x234:740x448):format(webp)/nginx/o/2020/07/14/13210035t1h31b2.jpg)
Ilmselt on kõik meist idanema hakanud kartulitega kokku puutunud. Kuskilt on ka ilmselt kõrva jäänud, et selliseid mugulaid süüa ei tohi. Kuid miks – äkki ikka kõlbavad hamba alla?
Ilmselt on kõik meist idanema hakanud kartulitega kokku puutunud. Kuskilt on ka ilmselt kõrva jäänud, et selliseid mugulaid süüa ei tohi. Kuid miks – äkki ikka kõlbavad hamba alla?
Idanema hakanud kartulite puhul tuleb käituda nii nagu iga teise puu- või köögiviljaga – kui on kahtlus, siis ära söö. Kartuliidu on märk sellest, et mugulas on kõrge mürkide sisaldus, mis võib inimese tervisele tõsist ohtu kujutada, kirjutab rd.com.