Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

RETSEPT Gurmee sinu toidulaual: rosmariinikana

Copy
Gurmee sinu toidulaual: rosmariinikana
Gurmee sinu toidulaual: rosmariinikana Foto: Shutterstock

Täna tutvustame sulle ühe toiduretsepti, mida pakutakse ka peenetes restoranides.

Vaja läheb:

  • 4 kanafileed
  • 2 spl purustatud värsket rosmariini
  • 4 dl kanapuljongit
  • 1 peotäis talisibulaid
  • 1 punane sibul
  • 2 porrulauku
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • 2 dl portveini
  • 2 dl köögikoort
  • soola, pipart

Valmistamine:

Lõika kanafileed jämedamateks ribadeks, talisibulad pikuti pooleks ning lõiku punased sibul keskmisteks tükkideks. Viiluta porrulauk ning haki küüslauk peeneks.

Pruunista kanaribad õlis kuldkollaseks. Puista peale pool rosmariinist, prae veel mõned minutid ning aseta kana seejärel potti. Vala peale puljong ja lase vaikselt keema. Pruunista õlis sibul, küüslauk ja porrulauk. Tõsta need pannilt taldrikule ja kalla pannile pool portveini kogusest, ülejäänud rosmariin ning pool köögikoorest. Keeda ja kalla seejärel potti ja lase umbes 10 minutit tasasel tulel podiseda. Sega veidi kuuma puljongit ülejäänud köögikoorega ning vala tagasi potti. Lisa laugusegu ja keeda tasasel tulel veel 5 minutit. Lõpuks kalla juurde ülejäänud portvein, maitsesta soola ja pipraga ning serveeri keedetud riisiga.

Head isu!

Tagasi üles