Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

RETSEPT Suussulav singi-suvikõrvitsapirukas

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Tänaseks retseptiks on suussulav singi-suvikõrvitsapirukas.

Vaja läheb:

  • 3 spl jahu
  • 95g juustu
  • 160 g sinki
  • 3 muna
  • 2 suvikõrvitsat
  • 1,5 tl oliiviõli
  • 1/2 sibulat (valikuline
  • soola, pipart
  • küpsetuspulbrit
  • rohelist sibulat (valikuline)

Valmistamine:

Riivi suvikõrvits peenema riiviga ning raputa peale soola ja lase seejärel mõnda aega seista. Puhasta ja tükelda sibul ning prae õrnalt koos singitükkidega õlis läbi. Riivi juust. Klopi munad lahti, lisa praetud sink ja sibul, pool riivitud juustu kogusest, jahu, tükeldatud roheline sibul, maitseained ja küpsetuspulber. Pigista suvikõrvits kuivemaks ning lisa munasegule. Sega tainas hoolikalt läbi ning vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi. Raputa peale ülejäänud riivitud juust ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni pirukas on pealt kuldpruuniks muutunud. Serveeri soojalt.

Head isu!

Tagasi üles