Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kolm Erik Orgu lihtsat oliiviõlikastme retsepti, mis sobivad pea iga toiduga

Copy
Erik Orgu
Erik Orgu Foto: Erakogu

Kellele ei maitseks tervislik ja imehea oliiviõlikaste? See muudab paremaks ükskõik millise roa – salatist lihani. Toitumisnõustaja Erik Orgu kolm oliiviõlikastme salaretsepti on tõeliselt lihtsad ja maitsvad ning neid kõiki saab valmistada kasutades üht ja sama kastmepõhja!

Kastmepõhi:

  • Sega sidrunimahl ja oliiviõli, peaksid tundma head tasakaalustatud maitset oliiviõli sidruni vahel.

  • Lisa sool ja must pipar ning sega.

  • Lisa vähehaaval küüslauku nii, et maitse oleks väga tagasihoidlik. Kui soovid tugevamat maitset, siis lisa juurde.

  • Lisa vähehaaval mett, magusama maitse saavutamiseks suurenda mee kogust.

  • Kui põhi on valmis, siis lisa meelepärased ürdid allolevate juhendite järgi.

Kaste kalaroogadele:

  • 1-3 tl tilli

  • 20g värskelt pressitud sidrunimahla

  • Küüslauk (maitse järgi)

  • Sool (maitse järgi)

  • Must pipar (maitse järgi)

  • Mesi (maitse järgi)

  • 60-100 g oliiviõli 

Kaste kanaroogadele:

  • 1-3 tl oreganot

  • 20 g värskelt pressitud sidrunimahla 

  • Küüslauk (maitse järgi)

  • Sool (maitse järgi)

  • Must pipar (maitse järgi)

  • Mesi (maitse järgi)

  • 60-100 g oliiviõli

Kaste liharoogadele:

  • 1-3 tl tüümiani või rosmariini 

  • 20 g värskelt pressitud sidrunimahla 

  • Küüslauk (maitse järgi)

  • Sool (maitse järgi)

  • Must pipar (maitse järgi)

  • Mesi (maitse järgi)

  • 60-100 g oliiviõli 

Märksõnad

Tagasi üles