Kellele ei maitseks tervislik ja imehea oliiviõlikaste? See muudab paremaks ükskõik millise roa – salatist lihani. Toitumisnõustaja Erik Orgu kolm oliiviõlikastme salaretsepti on tõeliselt lihtsad ja maitsvad ning neid kõiki saab valmistada kasutades üht ja sama kastmepõhja!
Kolm Erik Orgu lihtsat oliiviõlikastme retsepti, mis sobivad pea iga toiduga
Kastmepõhi:
Sega sidrunimahl ja oliiviõli, peaksid tundma head tasakaalustatud maitset oliiviõli sidruni vahel.
Lisa sool ja must pipar ning sega.
Lisa vähehaaval küüslauku nii, et maitse oleks väga tagasihoidlik. Kui soovid tugevamat maitset, siis lisa juurde.
Lisa vähehaaval mett, magusama maitse saavutamiseks suurenda mee kogust.
Kui põhi on valmis, siis lisa meelepärased ürdid allolevate juhendite järgi.
Kaste kalaroogadele:
1-3 tl tilli
20g värskelt pressitud sidrunimahla
Küüslauk (maitse järgi)
Sool (maitse järgi)
Must pipar (maitse järgi)
Mesi (maitse järgi)
60-100 g oliiviõli
Kaste kanaroogadele:
1-3 tl oreganot
20 g värskelt pressitud sidrunimahla
Küüslauk (maitse järgi)
Sool (maitse järgi)
Must pipar (maitse järgi)
Mesi (maitse järgi)
60-100 g oliiviõli
Kaste liharoogadele:
1-3 tl tüümiani või rosmariini
20 g värskelt pressitud sidrunimahla
Küüslauk (maitse järgi)
Sool (maitse järgi)
Must pipar (maitse järgi)
Mesi (maitse järgi)
60-100 g oliiviõli