Toome sinuni ahvatleva purukoogi retsepti, kuhu on lisatud ka mõnus peotäis mustikaid.
RETSEPT ⟩ Ahvatlev purukook mustikatega
Vaja läheb:
Purusegu:
- 180 g nisujahu
- 1 dl suhkrut
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- soola
- 150 g külma võid
Täidis:
- 2 suurt muna
- 1 dl suhkrut
- 400 g hapukoort või paksemat jogurtit
- 0,5 dl nisujahu
- 1 tl vanillisuhkrut
- 200 g mustikaid
Kaunistuseks:
- 50 g kookoshelbeid (valikuline)
Valmistamine:
Purusegu valmistamiseks sega kuivained omavahel kokku, lisa külm ja hakitud või ning valmista näppude vahel segust purutaoline mass. Määri koogivorm võiga ja puista põhja umbes 2/3 purusegust ning suru kergelt vormi põhja.
Täidise valmistamiseks vahusta munad suhkruga ning sega juurde hapukoor, seejärel jahu ja vanillisuhkur. Vala hapukooresegu vormi, puista peale mustikad ja sega kookoshelbed ülejäänud purusegu hulka. Seejärel pudista see ühtlase kihina koogile.
Küpseta kooki 180-kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni purukate on muutunud kaunilt kuldpruuniks. Lase enne serveerimist veidi jahtuda, et hiljem kooki lihtsam lõigata oleks. Soovi korral puista peale kookoshelbeid.
Head isu!