Haaberstisse paigaldati Eesti esimene lusitaania teeteo hävituskonteiner

Kodu.postimees.ee
Copy
Hiidnälkjate kogumiskonteiner.
Hiidnälkjate kogumiskonteiner. Foto: Haabersti linnaosavalitsus

Haabersti Linnaosa Valitsus paigaldas Haaberstisse lusitaania teeteo leviku ohjeldamiseks mõeldud kogumiskonteineri. Samuti aitab linnaosavalitsus elanike poolt talgute korras kokku kogutud lusitaania teeteod transportida eutaneerimisele Tallinna Väikeloomade Krematooriumisse.

Haabersti linnaosavanem Andre Hanimägi sõnas, et kogumiskonteineri paigaldamine on katseprojekt, millega soovitakse pakkuda elanikele abi võitlusel lusitaania teeteoga. «Linnaosavalitsus on välja selgitamas lusitaania teeteo leviku asukohti ning elanike tagasisidele tuginedes on enim hiidnälkjaid just Kakumäel. Seetõttu otsustasime esimese nii-öelda proovikonteineri just sinna piirkonda paigaldada,» rääkis Hanimägi ning lisas, et kogumiskonteiner, mida linnaosavalitsus regulaarselt tühjendab, hakkab paiknema aadressil Sooranna 20.

«Konteiner on mõeldud vaid lusitaania teetigude jaoks ning seetõttu palume sinna muud prügi mitte visata. Linnaosavalitsus transpordib hiidnälkjad sealt Tallinna Väikeloomade Krematooriumisse, kus nad hävitatakse,» selgitas Hanimägi ning lisas, et lusitaania teeteod tuleks enne konteinerisse viskamist panna kilekotti, et vältida nälkjate väljaroomamist. Metall- või klaasanumaid palutakse konteinerisse mitte panna. «Esialgu plaanime konteinerit hoida antud asukohas ja teenust pakkuda kuni augusti lõpuni, kuid konteineri vale kasutamise korral tuleb meil see eemaldada,» tõdes linnaosavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles