:format(webp)/nginx/o/2020/07/28/13237035t1h980d.jpg)
Hõrk, suussulav, oivaline, maitsev, tõeline maitseelamus – just need sõnad iseloomustavad šokolaadi fondanti kõige paremini.
Vaja läheb:
- 170 g tumedat šokolaadi
- 150 g võid
- 160 g suhkrut
- 75 g nisujahu
- 4 suurt muna
Valmistamine:
Määri ramekin-vormid hoolikalt võiga kokku ja puista kakaopulbriga üle. Seejärel aseta veidikeseks kõrvale. Sulata väikeses potis või ja šokolaad ning seejärel tõsta pott tulelt. Klopi munad suhkruga kohevaks vahuks, lisa šokolaadi-võisegu ja vahusta mikseriga veel umbes 5 minutit. Siis sõelu juurde jahu ja vahusta veel 2 minutit. Kalla segu ettevaatlikult vormidesse ja küpseta 180-kraadises ahjus maksimaalselt 10-12 minutit! Kummuta kook taldrikule. Serveeri koos peale puistatud tuhksuhkru või pehme vaniljejäätisega.
Head isu!