Kolmapäeva õhtusse sobib ideaalselt üks porgandi-kukeseenepiruka retsept.
RETSEPT ⟩ Suvine porgandi-kukeseenepirukas
Vaja läheb:
Põhi:
- 3 dl nisujahu
- 0,25 tl soola
- 100 g külma võid
- 1 muna
Täidis:
- 300 g kukeseeni
- 200 g porgandeid
- 1 spl võid
- 1 dl hakitud värsket peterselli
- 2 muna
- soola ja pipart
- 2 dl rõõska koort
Valmistamine:
Taigna valmistamiseks sega kausis jahu ja sool ning haki juurde külm või. Lisa muna, sega läbi ja suru ühtlaseks. Seejärel suru tainas 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhjale ja servadele ning jäta 30 minutiks külmkappi tahenema, hiljem eelküpseta 220-kraadises ahjus 10-15 minutit.
Täidise valmistamiseks riivi porgandeid keskmise riiviga. Pese ja nõruta kukeseened ning soovi korral haki väiksemateks tükkideks. Kuumuta pannil või, lisa seened ja porgandid ning maitsesta soola ja pipraga. Prae 5-7 minutit aeg-ajalt segades, kuni porgandid on õrnalt pehmenenud. Tõsa pann tulelt ja sega juurde hakitud petersell.
Klopi munad kausis koos rõõsa koorega läbi ning maitsesta pipraga. Laota seene-porgandisegu eelküpsetatud pirukapõhjale ning kalla muna-kooreseguga üle. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25-30 minutit, kuni täidis on hüübinud ning pirukas on pealt muutunud kuldpruuniks. Sobib serveerimiseks nii soojalt kui külmalt.
Head isu!