ÜLEVAADE ⟩ Tallinna korteri keskmine ruutmeetri hind langes juulis alla 2000 euro

Kodu.postimees.ee
Copy
Tallinn, 15.05.2019
Tallinn, 15.05.2019 Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Juulis tõusis Tallinna korterite müügitehingute arv võrreldes varasema kuuga viis protsenti, kuid keskmine ruutmeetri hind langes seitse protsenti 1986 euroni, analüüsib Baltimaade suurim kinnisvarafirma 1Partner Maa-ameti statistikat.

1Partner Kinnisvara juhi Martin Vahteri sõnul ületas Tallinna korteri keskmine ruutmeetri hind 2000 eurot esimest korda täpselt aasta tagasi juulis ning on vahepeal pigem üle selle tasemel olnud. «Tänavu juulis läbiviidud kinnisvaraekspertide uuring näitab, et pooled vastanud usuvad, et pealinna korteri ruutmeeter maksab aasta lõpus üle ning pooled, et alla 2000 euro. Eks ta aasta lõpus selle numbri juures ongi ning suuri kõikumisi ei ole oodata,» ütles Vahter.

«Üldiselt on ootus hinnalangusele turul taandunud ning kinnisvarahindajad praegu numbreid allapoole ei korrigeeri. Keskmise ruutmeetri hinna langus juulis on suures osas mõjutatud uute ja suhteliselt kallimate korterite osakaalu vähenemisega kõikidest tehingutest, mis viibki ühiku keskmise hinna alla» kommenteeris Vahter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles