Tallinna botaanikaaias toimub püsikutepäev

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee toimetaja
Copy
Kurekell.
Kurekell. Foto: Shutterstock

Pühapäeval, 23. augustil ootab botaanikaaed püsikutepäevale, kus saab nautida moeetendust, spetsialistid jagavad nõuandeid püsikute ümberistutusest ning jalutuskäigul teha tutvust püsikute rikkaliku maailmaga.

Püsikud ei paista silma mitte üksnes värviliste õitega, vaid nuumavad pilku huvitava kasvukuju ning lehestikuga.

«Kui riiete taaskasutusest, prügi sorteerimisest ning ka toidu raiskamise vähendamisest teame kõik juba ühtteist, siis püsikute kasvatamine aias on lihtsam viis vähendada liigkulutamist aiandusmaailmas,» räägib botaanikaaia püsikute kollektsiooni kuraator Pille Hermann.

Ta lisab, et augusti lõpus on püsililled oma parimas vormis ning botaanikaaiast leiab ideid, keda neist oma aias kasvatada ning sobitada juba olemasolevate taimedega.

«Pühapäeval tasub botaanikaaeda tulla kogu perega, sest avatud on töötoad, kus rohenäpud saavad õppida taimede ümberistutuse saladusi, lapsed valmistada unenäopüüdjaid ja täiskasvanud valmistada omale isikliku parfüümi. Tulge avastage püsilillede maagiline maailm,» kutsub Hermann kõiki teemapäevast osa võtma.

Päeva avab Nana Pipi unikaalsete taaskasutus materjalidest valmistatud kleitide moeetendus. Maiasmokad saavad täiendada oma meevarusid botaanikaaia mesilaste korjatud meega. Lisaks tutvustab Põllumajandusamet erinevate karantiinsete taimekahjustajate levikuviise, kuidas neid ära tunda ja eristada ning tagajärgi, mida need võivad taimedele põhjustada. Päeva lõpetab romantiline jalutuskäik püsikute kollektsioonis.

Päevakava:

12.30 Moeetendus Nana Pipi

13.00 töötuba - Iiristel on vähe õisi? On aeg nad ümberistutada, kuid kuidas?

13.30 töötuba - Avaldame pojengide ümberistutamise saladused

14.00 Moeetendus Nana Pipi

12.00 –14.00 töötuba - Valmistame koos lastega unenäopüüdjaid

12.00 –14.00 töötuba - õpetame, kuidas valmistada isiklikku parfüümi

15.00 Päeva lõpetab romantiline jalutuskäik püsikute kollektsioonis

Tallinna botaanikaaia väliterritoorium ja kassa on avatud iga päev kell 10.00–19.00 kasvuhooned 11.00–19.00. Sissepääs tavahinnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles