Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

IMELISED KAADRID Vaata, kuidas hiinlased püha lille juurikaid nopivad

Copy

Hiina Anhui provintsi põllumeestel on käed-jalad tööd täis. Kõrgelt hinnatud lootoslille juure koristusaeg on kätte jõudnud – usinad talupojad aerutavad mööda järve ringi ning rebivad lille juuri Chengxi järve põhjast välja.

Imekaunist lootoslille on tuhandeid aastaid Hiinas nii toidu kui ka meditsiini tarbeks kasvatatud. Vee peal hulpiva kauni lehe ja õiega taime kõige hinnatum osa on hoopis aga selle juur. 

Enamasti marineeritakse lootose rammust juurt riisiäädika-, suhkru-, tšilli- ja küüslaugumarinaadis. Krõmpsu tekstuuri ja magus-mõrkja maitsega juurt serveeritakse salatis koos krevettidega, millele on peale kallatud törts seesamiõli.

Tagasi üles