Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

VAATA JÄRELE Koogivõlur Sandra Daškova valmistas otseülekandes šarlott-torti

Copy

30. augustil kell 11.00 valmistas koogikuninganna Sandra Daškova Tere Piim Facebooki lehel toimuvas otseülekandes äärmiselt maitsvat šarlott-torti, et tähistada kooliaasta algust. Üritust saab järele vaadata siinsamas.

Kooliaeg on kohe saabumas ja kuna väga pikk periood on vahepeal vahele jäänud, siis tuleb sel aastal 1. septembrit veel eriti suurelt tähistada.

Koogivõlur Sandra Daškova on kooli alguse puhuks välja mõelnud eriti isuäratava retsepti, tähistamaks suve lõppu ja uusi alguseid. Pühapäeval, 30. augustil kell 11:00 õpetab Sandra Daškova Tere Piimatööstuse Facebooki lehel samm-sammu haaval, kuidas seda torti valmistada. Seega varu endale juba etteruttavalt koju kõik vajalikud toiduained.

«Tere kool» šarlott-tordiks on sul vaja järgnevat:

Põhi:

180g küpsist

90g võid

25tk Savoiardi küpsist

Esimene kiht:

200g tumedat šokolaadi

200ml Tere vahukoort

300g Tere vanilje kohupiimapastat

3 Meira želatiinilehte

1spl vett

Teine kiht:

200g vaarika toormoosi

200ml Tere vahukoort

300g Tere vanilje kohupiimapastat

40g suhkrut

6 Meira želatiinilehte

1 spl vett

Kaunistamiseks:

Värskeid marju

Linti

Sandra Daškova «Tere kool» šarlott-tort
Sandra Daškova «Tere kool» šarlott-tort Foto: Sandra Daškova

Valmistamine

Purusta küpsised ning sega sulavõiga ühtseks. Võta 26 cm küpsetuspaberiga vooderdatud vorm. Lõika Savoiardi küpsised soovitud pikkuseks. Lao küpsised koogivormi äärde ning suru vormi põhja küpsisepuru.

Pane koogi põhi külmikusse tahenema.

Esimese kihi jaoks sulata vesivannil šokolaad. Vahusta vahukoor. Pane želatiinilehed külma vette 5-7 minutiks likku. Sega omavahel kohupiim ning sulanud šokolaad. Sulata väikeses potis keskmisel kuumusel želatiin 1 spl veega, kuid ära keema lase. Lisa sulanud želatiin šokolaadi-kohupiima segusse. Sega läbi. Lisa vahukoor ning sega korralikult ent kergete liigutustega läbi. Kalla vormi ning pane paariks tunniks külmikusse tahenema.

Teise kihi jaoks sega omavahel vaarika toormoos ja kohupiim. Vahusta suhkur ning vahukoor. Pane želatiinilehed külma vette 5-7 minutiks likku. Sulata väikeses potis keskmisel kuumusel želatiin 1 spl veega, kuid ära keema lase. Lisa sulanud želatiin vaarika-kohupiima segusse. Sega läbi. Lisa vahukoor ning sega korralikult ent kergete liigutustega läbi. Kalla esimese kihi peale ning pane 4-6 tunniks külmikusse tahenema.

Võta vormist ning pane ümber koogi lint ja seo see lipsu. Kaunista värskete marjadega ning naudi!

Uute alguste ja teadmiste terviseks!

Tagasi üles