Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kaks imelihtsat viisi, kuidas pruun suhkur taas pehmeks saada

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Pruun rafineerimata suhkur on aastatega saanud nišitootest täiesti igapäevaseks magusaineks. Kuid sellel tervislikul toiduainel on halb komme kõvaks suhkrukamakaks kivistuda.

Elustiiliväljaandele Martha Stewart pruuni suhkru võludest rääkinud koka Albertho Appoloni sõnul kivistub pruun suhkur seda katva melassi tõttu. «Just melass on põhjuseks, miks pruun suhkur õhu käes kivistuma hakkab. Kleepuv melass kaotab ajapikku niiskust, mille tagajärjel see kõvaks kamakaks kivistub,» räägib Appolon.

Õnneks annab kivistunud suhkrukamakat päästa ning see taas pehmeks muuta. Kõige lihtsam viis seda teha on asetada suhkrukamakas niiske köögipaberiga ääristatud kaussi ning seda mikrolaineahjus 20 sekundit soojendada.

Tagasi üles