Võimalusel ei tasu kohvipuru presskannu liiga pikaks ajaks seisma jätta, kuna kohv tõmbab edasi ka siis, kui on metallist filtriga presskannu põhja surutud.
Kohvi valmistamine V60’ga
V60’ga valmistamisel on optimaalseim vee ja kohvi vahekord: 21,5-22 g kohvi 300 ml vee kohta.
Enne kohvi valmistamist tasub paberfiltrit (kuuma) veega niisutada. Jahvatatud kohvile esmalt kallata umbes 10-15% kuumast veest, et kohv saaks n-ö «õitseda» ehk õrnalt paisuda (mida värskem kohv, seda rohkem õitseb). Seejärel lisada kogu ülejäänud kuum vesi.
V60 valamisel ei pea kiirustama, pigem vältida veejoaga filtrile vastu minemist. Kui veejuga puudutab filtrit, tekib sinna auk, millest vesi hakkab läbi minema ehk vesi ei lähe läbi kohvi, vaid ainult paberfiltri – sel juhul võib tulemus vesine jääda.
Kohvi valmistamine Chemexiga
Chemexiga valmistamisel on optimaalseim vee ja kohvi vahekord: 35-38 g kohvi 500 ml vee kohta.
Enne kohvi valmistamist tasub paberfiltrit (kuuma) veega niisutada. Jahvatatud kohvile kallata esmalt umbes 10-15% kuumast veest, et kohv saaks n-ö «õitseda» ehk õrnalt paisuda (mida värskem kohv, seda rohkem õitseb). Seejärel lisada kogu ülejäänud kuum vesi.
Ka Chemexi valamisel ei pea kiirustama, tasub pigem vältida veejoaga filtrile vastu minemist. Kui veejuga puudutab filtrit, tekib sinna auk, millest vesi hakkab läbi minema ehk vesi ei lähe läbi kohvi, vaid ainult paberfiltri – sel juhul võib tulemus vesine jääda.