Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Ära lase raha tuulde! Mõjuv põhjus, miks oliiviõlipudel köögist eemal hoida

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Pexels / CC0 Licence

Kuumuse ja valguse suhtes tundlik oliiviõli läheb köögi töötasapinnal seistes raisku.

Mis tahes toiduõlid on väga tundlikud kõrgete temperatuuride, valguse ja õhu suhtes. Kauaks tööpinnale või riiulile seisma jäänud oliiviõli võib kaotada oma maitsenüansid ning kõik väärtuslikud toitained. Selline toiduõli on üldjuhul ebameeldiva lõhna ja kibeda maitsega. 

Õhtusööki vaaritades tasub oliiviõli alati küll käeulatuses, ent mitte otseselt pliidi kõrval hoida. Oliiviõlis sisalduvad rasvad hakkavad kokkupuutel kuumusega oksüdeeruma ning muudavad toiduõli maitse ebameeldivalt äädikaliseks.

Avatud õlipudel tuleb aga poole aasta jooksul ära kasutada. Kuue kuu möödudes hakkab toiduõli maitse haihtuma, mistõttu soovitataksegi seda pimedas ja jahedas hoida. Külmkappi ei tasu seda päris kindlasti panna – seal muutub õli vaid hägusamaks.

*Suure populaarsuse tõttu taasavaldame 07.09.2020 ilmunud loo. 

Tagasi üles