Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Kolm linna, kolm proffi: Eesti tippkokad testivad uusarenduste kööke

Copy
16. septembril valmistab tippkokk Joel Ostrat Tartus Kurrikoffi maja koduköögis vaatajatega sinimerekarpe ja seenerisotot.
16. septembril valmistab tippkokk Joel Ostrat Tartus Kurrikoffi maja koduköögis vaatajatega sinimerekarpe ja seenerisotot. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti esimesel suurel kööginädalal panevad tippkokad proovile uute korterite koduköögid.

«Korteriköögist saab kodu süda vaid siis, kui ta on mõnus, ergonoomiline ja kvaliteetne,» rõhutas LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing. «See on esimene kord, kui kokad kutsututakse uusarenduste kööke testima, ja kokad on ausalt öeldes väga põnevil.»

Suurel kööginädalal ootavad kolm tippkokka külalisi uutes koduköökides Pärnu, Tartu ja Tallinna uuselamutes. Ka veebiülekandes jälgitaval sündmusel annavad kokad nõu köögi sisustamiseks ja kasutamiseks ning valmistavad koos külalistega igaüks ühe maitsva roa.

Köökide proovilepanek algab sel reedel kell 16 Pärnus, kui Pärnu Rannaraja korteri kööki testib Hedoni peakokk Marko Lumera.

Laupäeval kell 12 katsetab Fotografiska peakokk Peeter Pihel Vana-Kalamaja 6/8/10 korteri kööki. Järgmisel kolmapäeval kell 16 valmistab kuue restorani omanik ja peakokk Joel Ostrat Tartus Kurrikoffi maja (Jaama 71) koduköögis vaatajatega sinimerekarpe ja seenerisotot.

Saksingu kinnitusel kipuvad arendajad praegu võistlema tasuta asjades, mis korteriga kaasa antakse. «Tasuta köök on üks tavalisemaid lubadusi, aga köögil ja köögil on määratu vahe. Eriti tasuta asjade puhul tasub üle vaadata, mis ta tegelikult väärt on. Selleks tõime köökidesse tippkokad.»

Suurele kööginädalale registreerumiseks ja veebiülekandes ühiskokkamise jälgimiseks leiab infot SIIT.

Tagasi üles