Laupäeval, 12. septembril algusega kell 10 toimub botaanikaaias teemapäev «Sügisannid toidulaual». Meelte Aias toimuvad giidi juhendamisel ekskursioonid nii eesti kui vene keeles ja osaleda saab dolmade valmistamise praktilises töötoas.
Tallinna botaanikaaed kutsub sügisandide teemapäevale
Meie tervis ja heaolu sõltuvad suurel määral toidust, mille oma toidulauale valime. Et teha paremaid valikuid, on kasulik tundma õppida väärtuslikke toidutaimi.
«Teemapäeval toimuvatel ekskursioonidel tutvustatakse tuntud söögitaimi nagu spargelkapsas ehk brokoli, tatar, lina, maapirn jpt. Võimalik on tundma õppida ka kaugemaid külalisi – tšiili hanemaltsa, õlisalveid, põldtutra, jakoonijuurt ja mitmeid teisigi väärtuslikke toidutaimi,» tutvustas teemapäeva kuraator Krista Kaur.
«Kell 12 algavas praktilises töötoas saab valmistada Lähis-Ida ja Vahemere köögis armastatud dolmasid. See on põnev toit, mis valmib erinevate täidistega täidetud viinamarjalehtedest. Töötoas tutvustatakse põnevaid fakte nii dolmade ajaloost kui ka viinamarjalehtede eripäradest,» rääkis Kaur. Töötoa läbiviija on viinamarjakasvataja Nele Jaago.
Päevakava:
10.00 Ekskursioon «Meelte Aia maitsed», eesti keeles. Tutvume põnevate sügisandidega
12.00 Dolmade valmistamise praktiline töötuba
13.00 Ekskursioon «Meelte Aia maitsed» vene keeles. Tutvume põnevate sügisandidega
15.00 Ekskursioon «Meelte Aia maitsed» eesti keeles. Tutvume põnevate sügisandidega
Tallinna Botaanikaaia väliterritoorium ja kassa on avatud iga päev kell 10.00–19.00 kasvuhooned 11.00–19.00. Sissepääs teemapäevale tavahinnaga.