Põhja-Tallinna pärl tõuseb tuhast: täna algavad Kopli Kase pargi ehitustööd

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee toimetaja
Copy
Kase park.
Kase park. Foto: Põhja-Tallinna Valitsus

Täna algavad Põhja-Tallinnas 7,2 hektari suuruse Kopli Kase pargi ehitustööd, millega luuakse parki rohkesti vaba aja veetmise võimalusi. Rajatakse keskväljak, mänguväljakud, vabaõhu spordilinnakud, rulapark ja koerte jalutusväljakud.

Kopli liinide vahetus läheduses, Kopli ja Maleva tänava vahel paikneva pargi kesksele alale rajatakse keskväljak, kuhu on võimalus paigaldada lava kontsertide ja teiste vabaõhuürituste korraldamiseks.

«Kopli Kase park on kindlasti üks Põhja-Tallinna pärlitest. Linnaosa kasvab ning nõudlus hea avaliku ruumi järele, kus meeldiv olla, tõuseb pidevalt,» ütles linnaosa vanem Peeter Järvelaid.

«Pargi keskväljaku ja teede äärde rajatakse tegevustaskud, mille atraktsioonide puhul püüame tegutseda nii, et need sobiksid vaba aja veetmiseks erinevatele vanuserühmadele.»

Pargi territooriumile rajatakse nii asfaltkattega kui ka sõelmetest kattega teed. Uued teed järgivad juba välja kujunenud liikumissuundi. Jalakäijate jaoks rajatakse ühendusteed Maleva ja Sepa tänavaga, seoses sellega ka kaks uut raudteeülekäigu kohta. Maleva tänavale rajatakse täiendav ülekäigurada. Kopli Kase pargi teedele paigaldatakse LED-valgustitega tänavavalgustus. Linnaosa vanem toonitas, et paremaid võimalusi ootavad ka loomaomanikud.

«Kopli Kase pargi põhjaossa rajatakse kaks aedadega piiratud koerte mänguväljakut, üks suurematele ja teine väiksematele koertele,» rääkis Järvelaid. Lisaks rajatakse teede äärde pinkide ja prügikastidega varustatud puhkekohad. Võtmekohtadesse paigaldatakse ka jalgrataste kinnituskohad.

Pargi alale jääb looduskaitsealune kivikülv. Peale rändrahnude, millest suurima kõrgus on üle kahe meetri ja läbimõõt neli meetrit, on pargis looduslikult säilinud hulk jääaegseid kivikülve, mis on praeguseks kaitse alla võetud. Projekti koostamisel on arvestatud, et võimalikult palju kive tuleb jätta samasse kohta, teisaldatavad kivid paigutatakse pargi haljasaladele. Park saab valmis 2021. aasta juuliks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles