Tänavu 29. septembril tähistatakse esimest rahvusvahelist toidukao ja toidujäätmete alase teadlikkuse päeva. Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) kui programmi «Väärtustades toitu» eestvedaja kutsub kodumajapidamisi üles toidu hoiustamise ja säilitamise tingimusi üle vaatama.
Tellijale
Eestlane on keskmisest suurem toiduraiskaja: suur osa toidust rikneb vale säilitamise ja hoiustamise tõttu
«Väga suur hulk toitu lendab kodudes prügikasti just seetõttu, et seda säilitatakse valesti. Kilekotti hallitama jäetud leivad-saiad, külmkapi tagumisele riiulile või sügavkülma «unustatud» toiduained, valedes tingimustes säilitamise tõttu riknevad puuviljad-juurikad, kõik see on kahjuks kodumajapidamiste argipäev,» tunneb EKÜL juhatuse esimees Andres Jaadla muret.