Saja-aastast talu renoveeriv Helen: iga vana saab kord uueks

Madis Kartau
, Kodustiil.ee toimetaja
Copy
Saja-aastane talu saab vaikselt uue kuue selga.
Saja-aastane talu saab vaikselt uue kuue selga. Foto: Helen Raig

Kevadel saja-aastasesse maamajja kolinud Helen ja tema abikaasa on otsustanud pika ajalooga talule uus elu sisse puhuda. Tibukollane maja on näinud paremaid päevi – aastate jooksul on seal elanud mitmeid peresid ja kolhoosnike, kes kõik seda oma äranägemise järgi vuntsinud on. 

Päris oma talu ostnud Helen teadis kohe, et vana maja tuleb võimalikult alguspäraselt ja loodussõbralikult korda teha. Põhjuseid, miks just looduslähedast teed mindi on mitmeid – vanasse majja uus mööbel ju ei sobi ning taheti midagi ägedat ja omapärast. Nii ongi Helen ja tema abikaasa otsinud ja leidnud viise, kuidas vanadele asjadele uus elu sisse puhuda. Vanast kastrulist lillepott või puupakust aialaud – ükski asi ei lähe lihtsalt äraviskamisele. 

«Eelkõige peavad asjad sind kõnetama. Ega me tihti midagi spetsiaalselt ei otsigi, vaid asjad tulevad meie juurde. Vahel tekib idee mingi asi teha, siis ikka kõigepealt vaatame oma aida, kuuri ja pööningu läbi või otsime mujalt. Vahel jällegi leiame mingi asja ja alles siis tekib idee midagi ägedat teha,» kirjeldab Helen loomeprotsessi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles