Sõõrumaa ei saanud Kredexist Patarei projekti jaoks laenu

Kodu.postimees.ee
Copy
Patarei merekindlus.
Patarei merekindlus. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Urmas Sõõrumaa ei saanud Kredexist Patarei merekindluse väljaehitamiseks laenu, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

Urmas Sõõrumaa, kes soovis sarnaselt Porto Franco omanikega Kredexist soodustingimustel umbes 40 miljonit eurot laenu saada - Patarei merekindluse väljaehitamiseks, seda ei saanud. Nüüd ei ole selge, kuidas ja millal 100-miljonine projekt võiks ellu viidud saada.

Sõõrumaa esitas enda sõnul taotluse juba tükk aega tagasi ja on praeguseks saanud sellele negatiivse vastuse, sest Kredexi hinnangul ei olnud Patarei puhul tegemist poolelioleva ehitusega.

Edasi plaanib Sõõrumaa analüüsida, mida edasi teha, sest tema hinnangul on ta siiski 2020 Patarei kindluse ostes endale võtnud siduva kohustuse aastaks 2026 merekindlus valmis ehitada. Plaani on koroona levik tõsiselt pidurdanud.

Üks variant on, et poliitikud leevendavad Kredexi meetme tingimusi.

«Tõepoolest see konkreetne meede on selline, et sellest saabki ainult ehitada Porto Franco. Sellest muud ei saagi ehitada. Sul peab piltlikult öeldes olema soe kraana, pooleliolev ehitusluba ja vähemalt 10 000 ruutmeetrit büroopinda. Sellist teistsugust ehitust polegi,» rääkis Sõõrumaa.

Kui riikliku sooduslaenu ei anta, võib Sõõrumaa sõnul Patarei rekonstrueerimine ka soiku jääda.

«Praegusel ebakindlal ajal, omade vahenditega praktiliselt ei jaksagi päris. Ja ei ole ka mõistlik seda valmis ehitada,» ütles ta. Kui Sõõrumaa 2026. aastaks Patareid valmis ei ehita, on riigil võimalik 4,6 miljoni euro suurusest lepingust taganeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles