Külmkapi kõige räpasem kamber, mis paljudel aastateks puhastamata jääb

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Mittetulundusliku tervishoiu ja terviseohutuse organisatsiooni NSF uuring paljastab meie külmkappide kõige räpasema koha. Pikalt puhastamata kambrilt toiduainetele kanduvad bakterid võivad seejuures kõhuhädad majja tuua, paneb NFS südamele.

NSFi uuringust selgub, et koduomanike külmkappide seis on üpris halb. Külmkapp, mida pole ammu korralikult puhastatud, vohab nii hallitus- kui pärmiseentest, kahjulikest bakteritest rääkimata. 

Üllatuslikul kombel ei peitu külmkappide kõige räpasem koht selle lihariiulil, samuti ka mitte piimatoodetele mõeldud kambris. Uuringust selgub, et kõige enam baktereid ning haigusetekitajaid leidub hoopis köögivilja- ja puuviljasahtlites, vahendab thekitchn.com.

Nendest võib muu hulgas leida nii salmonella baktereid kui ka ohtlikku listeeriabakterit, mis erinevalt paljudest teistest bakteritest suudab külmkapi kesistest temperatuuridest hoolimata visalt paljuneda. 

Teadlaste sõnul ei ole kambri puhastamine õnneks mitte mingisugune täppisteadus. Piisab sellest, kui see kord kuus seebi ja veega põhjalikult puhtaks nühkida.

*Suure populaarsuse tõttu taasavaldame 10.10.2020 ilmunud loo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles