PILT SELGEKS ⟩ Kuidas seada robotniiduk talveuneks valmis?

Kodu.postimees.ee
Copy
Alati võib jätta kogu töö professionaalidele – masin ja jaam võetakse sügisel üles, puhastatakse, hooldatakse, hoiustatakse spetsiaalsetes tingimustes ja tuuakse kevadel tagasi tööalale.
Alati võib jätta kogu töö professionaalidele – masin ja jaam võetakse sügisel üles, puhastatakse, hooldatakse, hoiustatakse spetsiaalsetes tingimustes ja tuuakse kevadel tagasi tööalale. Foto: Shutterstock

Ilmad on jahedamad, väljas on tormisem, õhk on niiskem ja õunad pikutavad puude all – suvi on möödas ja peagi ka viimased aiatööd. Kuidas sügise saabudes hoolitseda oma robotniiduki eest ning teda vaikselt talviseks perioodiks ette valmistada, et niiduk saaks kevadel taas täiel rinnal tööd alustada?

Nii nagu suvisel tihedamal niitmisajal tuleb oma niiduki eest hoolt kanda, on see vajalik ka sügise saabudes. Muru on niiskem, mis tähendab, et niidetud muru jääb paremini ka niiduki põhja külge, mis omakorda võib takistada niiduki tööd. Maha kukkunud õunad tuleks niiduki teelt eest ära koristada ning niiduki niitmisaega vähendada.

Gjensidige kahjukäsitluse osakonna juht Maarika Mürk ütles, et niiduki hooldus on vajalik nii suvel kui ka sügisel ja talvel, mil niiduk puhkab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles