KONKURSS LÄBI! ⟩ Patarei Merekindluse hoovid saavad klaaskatuse

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee toimetaja
Copy
Arhitektuurivõistluse lähteülesanne eeldas mitmetasandilist mõtlemist.
Arhitektuurivõistluse lähteülesanne eeldas mitmetasandilist mõtlemist. Foto: US Real Estate

Patarei Merekindluse arhitektuurikonkursi tööde tähtaeg kukkus 12. oktoobril. Žürii on alustanud konkursitöödega tutvumist ning nelja eriilmelise töö seast on plaanis võidutöö välja valida hiljemalt detsembri alguses.

Konkursile kutsutud neli arhitektuuribürood – KOKO Arhitektid, KAOS Arhitektid, HG Arhitektuur ning Arhitektuuriüksus – esitasid kõik väga jõulised ja omanäolised tööd.

Konkursi ülesandepüstitus hõlmas endas Patarei Merekindluse sisehoovide, välialade ning rannapromenaadi arhitektuurset lahendust.

«Konkursilt on oodata Merekindluse avalikule alale põnevaid ja ainulaadseid lahendusi. Moodne arhitektuur tekitab olemasolevate 19. sajandi ajalooliste klassitsistlike hoonete kõrval vägeva kontrasti ning annab kogu kompleksile täiesti teistsuguse hingamise,» sõnas US Real Estate'i arendusdirektor Martin Kolga.

Suurim erialane väljakutse sellel arhitektuurikonkursil osalevatele arhitektuuribüroodele on kahtlemata kokku 5000 ruutmeetrise pindalaga sisehoovide katmine klaaskatustega. Kuna klaaskatuste kavandamine on lisaks arhitektuurile kahtlemata ka väga keerukas insenertehniline ülesanne, siis oleme konkursi tööde hindamisse kaasanud vastavad konstruktsioonide ja energiatõhususe tippspetsialistid,» lisas US Real Estate’i ehitusdirektor Tarmo Pohlak

Patarei Merekindluse peaprojekteerijaks on Arhitekt 11, kellega koostöös hakkab konkursi võitja projekteerima sisehoove ja välialasid. Merekindlus saab valmis 2026. aastal, kuid esimeste üürihuvilistega on arutelud juba alanud ja huvi on märgatav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles