:format(webp)/nginx/o/2020/10/26/13435779t1h485e.jpg)
Jagame teiega ülipopulaarse koogi retsepti, mille valmistamiseks pole vaja isegi mitte ahju. Suussulava koogi valmistamine ei nõua erilisi oskuseid ja me lubame, et hõrgutis kaob laualt nagu niuhti!
Lihtsa koogi valmistamiseks vajad allolevaid koostisosi ja imeline kook saabki valmis. Lisaks vaata ka allolevat videot, kus näidatakse täpselt ette, kuidas kook valmib.
Põhi:
280 g šokolaadiküpsiseid või Digestive küpsiseid
7 spl (100g) sulavõid
Täidis:
560 g toorjuustu
85 g tuhksuhkrut
470 g Nutellat
1 spl kakaopulbrit
1 tl vanilliekstrakti
Nutella kate:
80 ml vahukoort
200 g Nutellat
Valmistamine:
Purusta küpsised peeneks puruks, lisa sulatatud või ja sega. Vajuta segu 20-21 cm läbimõõduga vormi põhja ja pane tädis külma seisma.
Sega suures kausis toorjuust ja tuhksuhkur. Lisa Nutella, kakaopulber ja vanilliekstrakt. Sega korralikult läbi.
Vala juustukoogisegu küpsisepõhjale. Lase külmkapis vähemalt kuus tundi või üleöö taheneda. Kui kooki on vaja külalistele kiiresti pakkuda, võid selle ka mõneks ajaks sügavkülma pista.
Katte valmistamiseks vala Nutella kaussi. Kuumuta vahukoor väikses kastrulis peaaegu keemiseni ja vala Nutella peale. Lase seista 1-2 minutit ja sega, kuni segu muutub ühtlaseks.
Lase segul veidi jahtuda ja vala seejärel koogile. Aseta kook enne serveerimist vähemalt kaheks tunniks sügavkülma seisma.