Skip to footer
Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

RETSEPT Taevalik Nutella toorjuustukook

Imemaitsva koogi valmistamine ei eelda erilisi oskuseid.

Jagame teiega ülipopulaarse koogi retsepti, mille valmistamiseks pole vaja isegi mitte ahju. Suussulava koogi valmistamine ei nõua erilisi oskuseid ja me lubame, et hõrgutis kaob laualt nagu niuhti!

Lihtsa koogi valmistamiseks vajad allolevaid koostisosi ja imeline kook saabki valmis. Lisaks vaata ka allolevat videot, kus näidatakse täpselt ette, kuidas kook valmib.

Põhi:

280 g šokolaadiküpsiseid või Digestive küpsiseid

7 spl (100g) sulavõid

Täidis:

560 g toorjuustu

85 g tuhksuhkrut

470 g Nutellat

1 spl kakaopulbrit

1 tl vanilliekstrakti

Nutella kate:

80 ml vahukoort

200 g Nutellat

Valmistamine:

Purusta küpsised peeneks puruks, lisa sulatatud või ja sega. Vajuta segu 20-21 cm läbimõõduga vormi põhja ja pane tädis külma seisma.

Sega suures kausis toorjuust ja tuhksuhkur. Lisa Nutella, kakaopulber ja vanilliekstrakt. Sega korralikult läbi.

Vala juustukoogisegu küpsisepõhjale. Lase külmkapis vähemalt kuus tundi või üleöö taheneda. Kui kooki on vaja külalistele kiiresti pakkuda, võid selle ka mõneks ajaks sügavkülma pista.

Katte valmistamiseks vala Nutella kaussi. Kuumuta vahukoor väikses kastrulis peaaegu keemiseni ja vala Nutella peale. Lase seista 1-2 minutit ja sega, kuni segu muutub ühtlaseks.

Lase segul veidi jahtuda ja vala seejärel koogile. Aseta kook enne serveerimist vähemalt kaheks tunniks sügavkülma seisma.

Kommentaarid
Tagasi üles