Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Tippkokk Silver Saa pakub Black Food Festivalil tuhaga toonitud toitu

Copy
Tippkokk Silver Saa pakub Black Food Festivalil tuhaga toonitud toitu
Tippkokk Silver Saa pakub Black Food Festivalil tuhaga toonitud toitu Foto: Madis Veltman / Postimees

21. novembril Põhjala tehases toimuv elustiiliüritus Black Food Festival toob ühe katuse alla palju maitseelamusi, teiste hulgas tuleb erilise menüüga välja ka restoran Ore peakokk Silver Saa. Eesti ühe silmapaistvaima koka festivaliroogadele lisavad tumedust must trühvel ning tuhk.

Silver Saa tunnistab, et Black Food Festivalil osalemine annab hea võimaluse rebida end rutiinist välja. «Musta toidu tegemine paneb loovuse uues suunas tööle ning pakub põnevust, eriti sööjale,» lisas kokk. «Kui kaotame ära värvid, siis muudab see kardinaalselt meie võimekust toitu adekvaatselt hinnata ning tänu sellele võimenduvad teised meeled, mis peavad vaeva nägema, et kompenseerida puuduva tonaalsuse osas.»

Spetsiaalselt Black Food Festivali jaoks koostatud menüüsse on Saa valinud pearoaks mac and cheese veisesaba ja musta trühvliga ning magustoiduks musta õuna kreemi mandlipiima ja söestatud beseega. Viimase roa puhul küpsetatakse õunu röstitud heinte sees ning peale püreestamist värvitakse tuhaga.

Black Food Festivalil on musta toitu pakkumas ka teised kokad ning söögikohad, näiteks tuntud toidumeister Peeter Pihel restoranist Fotografiska. Sündmusel saab nautida musti pitsasid, kooke, jäätiseid, burgereid, nuudleid ja palju muud. Üritusele lisavad efektsust mustad kodusisustusaksessuaarid, ehted jne. Festivali meelelahutusprogrammi kuuluvad erinevad loomingulised töötoad, vestlused ja võistlused, päeva juhib Robin Juhkental.

Korraldajad järgivad Terviseameti piiranguid ja nõudeid, sisse pääseb kindlatel ajavahemikel, kuhu on ostetud pilet. Avatud on ka õueala. Eestis eelmisel aastal esmakordselt toimunud Black Food Festival Tallinn on varem aset leidnud ka Budapestis, Berliinis, New Yorgis, Londonis, Helsinkis ja mujal.

Tagasi üles