Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

RETSEPT Eestipärased magustoidud taimses kuues: kama magustoit ja kaerapannkoogid

Copy
RETSEPTID Eestipärased magustoidud taimses kuues: kama magustoit ja kaerapannkoogid
RETSEPTID Eestipärased magustoidud taimses kuues: kama magustoit ja kaerapannkoogid Foto: Kariina Kuningas

Inspireerituna Eestist ja traditsioonilistest roogadest kutsume Sõbranna lugejad üles katsetama eestipäraseid magustoite taimses kuues.

Laupäeval ja pühapäeval kell 10 - 18 toimub Kultuurikatlas kümnes Baltimaade vanim Taimetoidumess. Eriolukorra tõttu on tänavusel messil piiratud piletite arv, külastuseks kolm ajavahemikku ning eksponendid on paigutatud hajusalt. Retseptide autor on Spice The Spirit blogi looja Kariina Kuningas.

Kaerapannkoogi tornid

Serveerimine kahele
Valmistamise aeg: 20 minutit

Pannkookide koostisosad:

  • 200 g vett
  • 125 g banaane
  • 100 g kaera kaerajahu jaoks
  • 10 g linaseemneid
  • 10 g õli
  • 3 g soola

Valikulised lisandid:

  • 15 g jõhvikaid
  • 15 g punaseid sõstraid
  • spl moosi (10 g maasikamoosi)
  • spl vahtrasiirupit (umbes 10 g)
  • spl sojajogurtit (umbes 15 g)

Valmistamine:

Kui teil pole kaerajahu, peate kõigepealt valmistama seda kaerast. Pange kaer köögikombaini ja lisage sinna ka linaseemneid ja soola. Töödelge seni, kuni saavutate jahu konsistentsi. Selleks kulub umbes 3 minutit. Seejärel lisage banaanitükid, õli ja segage köögikombainiga. Hoidke köögikombain töös ja lisage seejärel natuke vett, kuni saate pannkoogisegu. Kuumutage mittekleepuv pann. Lisage lusikaga pannkoogisegu pannile. Tehke lusika abil väikesed ümmargused pannkoogid pannile. Kui näete, et pannkoogi pealmine osa on peaaegu tahke, pöörake pannkook ümber. Küpsetage mõlemalt poolt umbes 2-3 minutit. Seejärel asetage taldrikule jahtuma. Kui kõik pannkoogid on valmis, alustage pannkoogitornide valmistamist. Võtke esimene pannkook ja lisage sellele pisut moosi. Seejärel võtke teine ja korrake tegevust, kuniks torn on valmis. Tehke kaks pannkoogitorni. Kaunistamiseks lisage marjad, jogurt ja vahtrasiirup.

Head isu!

Kariina Kuninga kaerapannkoogid
Kariina Kuninga kaerapannkoogid Foto: Kariina Kuningas

Kama Oreo kihike

Koostisosad:

  • 5 spl jogurtit
  • 2 Oreo küpsist
  • 1 supilusikatäis kama
  • pisut rukkilille kroonlehti

Valmistamine:

Võtke ilus anum, mille sisse oma imelist magustoitu serveerida soovite. Asetage põhja jogurt. Seejärel ühte äärde kama, mille peale purustatud Oreo küpsised. Kaunisuseks lisage rukkilille kroonlehed. Süües segage kõik omavahel kokku. Mõnus magus suutäis!

Kariina Kuninga kama Oreo kihike
Kariina Kuninga kama Oreo kihike Foto: Kariina Kuningas
Tagasi üles