Euroopa ja USA toiduohutusreeglid võivad üksteisest suuresti erineda. Üheks silmapaistvaimaks erinevuseks on see, et USAs tuleb kanamune hoida külmkapis, kuid Euroopas võib neid hoida toatemperatuuril. Millest selline erinevus tingitud on?
Tellijale
TEEME SELGEKS ⟩ Miks võib Euroopas hoida mune toatemperatuuril, aga Ameerikas mitte?
Munade hoiustamise erinevuse põhjuseks on salmonellabakterid, mis on inimtervisele äärmiselt ohtlikud. Selleks, et vähendada salmonellaga nakatumise riski, pesevad ameeriklased kanamunad enne müüki panemist puhtaks. Antud reegel kehtib kanalatele, kus elab vähemalt 3000 munakana, kirjutab Food and Wine. Väiketalunikele see reegel ei kehti, kuna nende tooted ei jõua suurde kaubandusahelasse.