Tallinna visiitkaart leitud! Selgus Fahle Pargi seinamaalingu ideekonkursi võitja

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee toimetaja
Copy
Fahle Pargi endise paberivabriku seinamaalingu ideekonkursi võidutöö.
Fahle Pargi endise paberivabriku seinamaalingu ideekonkursi võidutöö. Foto: Fausto Capital

Fahle Pargi ärilinnakus paikneva paberivabriku seina kujundamise ideekonkursi võitis kunstnike tandemi Vahur Agari ja Helena Hanni pildiseeria Ülemiste Vanakesest ja Fahle linnust. Seina kaunistamiseks korraldatud konkursi võidutöö valisid žürii ja linnakodanikud.

Žürii esimees, Fahle Pargi ärilinnakut arendava Fausto Capitali turundusjuhi Mari-Liis Vaheri sõnul võiks seinamaaling olla tulevikus visiitkaariks kõigile Tartu maanteed mööda kesklinna suunas liikuvatele linlastele ja külalistele. 

«Ülemiste Vanakese maal vanima paberivabriku kõrvalhoone seinal, keset Fahle Pargi ärikvartali arendust, sümboliseerib linnaruumi pidevat uuenemist ning ajaloolise pärandi väärtustamist. Fahle lindu kujutavad kunstlikud paberist voldituna, mis hoiab au sees Fahle Pargi paberitööstusega seotud ajalugu ning sümboliseerib ühtlasi uusi lennukaid ideid. Mõlemad pildid Tallinna väravas võiksid luua hea võimaluse külastajatele esimese Tallinnaga seotud loo rääkimiseks ning vana muistendi meenutamiseks,» tutvustab Vaher võidutöid. 

Fahle Pargi endise paberivabriku seinamaalingu ideekonkursi võidutöö
Fahle Pargi endise paberivabriku seinamaalingu ideekonkursi võidutöö Foto: Fausto Capital

Võidutöö valimises osales sotsiaalmeedia vahendusel tuhandeid inimesi ning rahva lemmik ja Fahle Pargi esindajate lemmik langesid kokku. 

«Tähenduslikud pildid linnaruumis peidavad endas potentsiaali muutuda rahvakultuuri osaks ja üheks linna tutvustamise visiitkaardiks. Seetõttu oli 15x30 meetrise pinna kujundamise ideekonkursil osalemine põnev kunstiline väljakutse. Tallinna linn on väga hoolikalt spetsialistide poolt komponeeritud ja rahva arvamuse küsimine tegi seekordse konkursi eriliseks,» rääkis võidutöö autor Vahur Agar.

Täpsemad seinakujundamise plaanid selguvad peagi kunstnike ja Fahle Pargi esindajate ühise otsusena pärast seda kui hinnatakse tööde täpsemat teostusvõimalust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles