Aegna muutub ökosaareks

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee toimetaja
Copy
Arendusprojekt vältab 31. märtsini 2021 ja seda rahastab INTERREG Kesk-Läänemere programm. Lisaks Aegnale on projektiga hõlmatud ka Vasikkasaari Soomest, et arendada nutikateks säästva loodusturismi sihtkohtadeks kaks populaarset saarelist sihtkohta Helsingi-Tallinna kaksiklinna alal.
Arendusprojekt vältab 31. märtsini 2021 ja seda rahastab INTERREG Kesk-Läänemere programm. Lisaks Aegnale on projektiga hõlmatud ka Vasikkasaari Soomest, et arendada nutikateks säästva loodusturismi sihtkohtadeks kaks populaarset saarelist sihtkohta Helsingi-Tallinna kaksiklinna alal. Foto: Tallinna kesklinna valitsus

Euroopa Liidu ökosaarte projekti raames arendatakse Aegnal tulevaks kevadeks välja saare elukeskkonda säästvad turismilahendused ja -taristu. 

«Võtame väga tõsiselt Kesklinna valitsusele pandud ülesannet esindada Tallinna selles Euroopa Liidu projektis, millega arendatakse säästva loodusturismi sihtkohti. Aegna saarel on suur potentsiaal pakkuda mitte ainult keskkonnahoidlikke, vaid ka nutikaid lahendusi. Tööd selles suunas on kulgenud edukalt, juba on valminud seiresüsteemid, puhkajatele suunatud taristu, keskkonnaõpet toetavad materjalid, valmimas on jäätmejaam. Tallinna südalinnast vaid pooletunnise laevasõidu kaugusel on looduslik paradiis, mis seni saanud põhjendamatult vähe tähelepanu. Seda saame nüüd muuta,»  rääkis Tallinna kesklinna vanem Monika Haukanõmm

Arendusprojekt lubab turistide arvu kasvust hoolimata säästa saare keskkonda.
Arendusprojekt lubab turistide arvu kasvust hoolimata säästa saare keskkonda. Foto: Tallinna kesklinna valitsus

Tänavu on Aegnal uuendatud matkarajad, paigaldatud digitaalne infotahvel, ilmajaam ja suunaviidad ning loodud saart tutvustav veebikeskkond. Samuti loodi külastatavusseire süsteem, mis annab sisendi uute puhkevõimaluste ja turundustegevuste kavandamiseks. Peatselt valmivad ka uuendatud kaardid ja saart tutvustavad infomaterjalid külastajatele. Aasta lõpuks peaks valmima jäätmekäitluspunkt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles