UURING ⟩ Korter suurlinnas jätab noored külmaks

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee toimetaja
Copy
Tegelik olukord on kahjuks noorte unistustest kaugel. 20–30-aastased kliendid ostavad kõige sagedamini ehk 73  protsenti juhtudest kodu kortermajja ning vaid 9 protsenti soetab eramaja.
Tegelik olukord on kahjuks noorte unistustest kaugel. 20–30-aastased kliendid ostavad kõige sagedamini ehk 73 protsenti juhtudest kodu kortermajja ning vaid 9 protsenti soetab eramaja. Foto: Shutterstock

Värske uuringu kohaselt elaksid 20–30-aastased eestlased kõige meelsamini maamajas. Tallinna kesklinnas seevastu soovib elada vaid 21 protsenti Eesti noortest.

Luminori uuringu kohaselt unistab 33 protsenti Eesti noortest oma kodu variandina kõige sagedamini maamajast. 

Eesti noorte teine valik oma koduna on maja mõnes muus Eesti linnas peale Tallinna (29 protsenti) või korter Tallinna lähiümbruses (29 protsenti). Läti noored valiksid teisena korteri pealinna lähiümbruses (32 protsenti) ja noored leedukad korteri mõnes muus linnas peale Vilniuse (23 protsenti).

Uuringust nähtub lisaks, et ainult 21 protsenti Eesti noortest valiks Tallinna kesklinnas asuva korteri. Luminori krediiditoodete juhi Heiki Raadiku sõnul on näha, et noored väärtustavad rohkem seltsielu ja meelelahutusvõimalusi. «Samas need noored, kes on juba suurlinnaelu maitsnud ning hakanud mõtlema pere loomise peale, eelistavad elada linnakeskusest väljaspool rohelisemas ja pereeluks sobivamas keskkonnas,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles