Töönädala esimesel päeval soovitame sulle toidublogija Tuuli Mathiseni tomatist läätsesupi retsepti.
RETSEPT ⟩ Tomatine läätsesupp
Vaja läheb:
- 1 hakitud sibulat
- 10 cm jupp porru valget osa (viilutatud)
- 4-5 rohelise sibula valge osa (viilutatud)
- 2 küüslauguküünt (hakitud)
- 1 keskmise suurusega porgand (riivitud)
- 1 tl jahvatatud kurkumit
- 1 tl suitsutatud paprika pulbrit soovi korral, sobib ka tavaline jahvatatud paprika
- 1 l köögiviljapuljongit
- 2 dl punaseid läätsesid (keedetud)
- 400 g purk purustatud tomateid
- õli
- soola ja pipart
Valmistamine:
Kuumuta potis keskmisel kuumusel õli ja hauta sibulat, porrut, rohelist sibulat, küüslauku ja riivitud porgandit vaiksel kuumusel mõned minutid. Lisa köögiviljadele vürtsid ja hauta, kuni vürtsid muutuvad aromaatseks. Lisa siis puljong, läätsed ja purustatud tomatid. Kuumuta keemiseni ja keeda vaiksel tulel ca 20 minutit, kuni köögiviljad ja läätsed on pehmed ja supp pisut paksenenud. Soovi korral võid supi ka osaliselt püreestada, nii jääb leem eriti tummine ja mõnus. Serveerides võid peale puistata värsket koriandrit, peterselli või muid ürte.
Head isu!