Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kas kala on küps? Need lihtsad nipid aitavad ka võhikut

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Kalaliha on täis kõikvõimalikke kasulikke vitamiine ja õlisid, mida meie organismil hädasti vaja läheb. Paljud kardavad aga kalaliha iseseisvalt küpsetada või praadida, kuna tegemist on võrdlemisi pirtsaka lihaga.

Kalaliha on äärmiselt habras ning valmib kiiresti. Seetõttu on väga lihtne kalaliha üle küpsetada. Õnneks ei ole siiski tegemist tuumafüüsikaga ning kalaliha valmistamisega saab igaüks hakkama. Teadma peab ainult kahte põhitõde, mille abil valmib kala alati perfektselt.

Esimene asi, mida kala valmistamise juures jälgida on liha värv, vahendab BHG. Toores kalaliha on kergelt läbipaistev, kuid kuumutamisel hakkab lihatükk värvi muutma. Nähes, et liha on üleni värvi muutnud, võib selle pannilt või ahjust eemaldada ja pintslisse pista.Teine nipp on kala kahvliga torkida. Küpselt kalalihalt kooruvad lihatükid lihtsalt maha, kuid toores liha hoiab end ühes tükis.

Tagasi üles