Jagame sinuga täna näitleja Henrik Kalmeti retseptisoovitust.
RETSEPT ⟩ Näitleja Henrik Kalmeti oivaline riisiroog
Vaja läheb:
- 200 g riisi
- 100 g šampinjone
- 1 paprika (roheline/kollane)
- 1 suurem porgand
- 1 suurem punane sibul
- 100 g kirsstomatit
- 200 ml vahukoort
- 100 g sulatatudjuustu
- Praadimiseks õli
Valmistamine:
Esmalt keeda riis ja kurna. Koori sibul ning porgand, mis tuleb pooleks lõigata ja seejärel peenelt umbes 2mm paksusteks viiludeks viilutada. Viiluta paprika sama peenelt kui porgand. Pese kirsstomatid ja šampinjonid. Lõika kirsstomatid pooleks, seened aga neljaks.
Aja pann kuumaks, lisa õli ja prae šampinjonid kuldpruuniks. Lisa juurde sibul, paprika ning porgandid. Prae, kuni pannil olev kraam on kergelt pruunistunud ja maitsesta soola-pipraga. Vala pannile vahukoor ja lisa keedetud riis. Keeda riisiroog kergelt läbi ning lisa juurde sulajuust, viimasena aga kirsstomatid. Keeda kogu pannitäis läbi veel 1-2 minutit ja vajadusel maitsesta.
Head isu!