GALERII JA VIDEO ⟩ Egert Milderi värskes muusikavideos näeb unustatud nõukaaegset arhitektuuripärli

Kodu.postimees.ee
Copy

Egert Milderi äsjailmunud Eesti Laulu võistluslaulu «Free Again» saadab Eesti tipptegijate poolt loodud emotsionaalne muusikavideo, mille peaosas on näitleja Markus Habakukk.

Võistlusloole filmitud muusikavideo räägib siira loo noorest mehest, kes on kolinud Eesti väikelinna ja üritab üksi meeleheitlikult elus hoida kaunist vana sovhoosihoonet. Ta näeb kõiki praktilisi raskusi läbi lapseliku pilgu, kuid reaalsus on karm ja hoolimata tema entusiasmist ei õnnestu tal kõik päris nii nagu ta sooviks. 

 ««Free Again» räägib maagilisest lapsepõlves kogetud vabaduse tundest, mida täiskasvanutena ei saa me enam kunagi tagasi,» räägib Milder laulu sõnumist.

Muusikavideo on loonud režissöör Helen Takkin koos pea 20-liikmelise võttemeeskonnaga ning see on filmitud Lääne-Virumaal Põdrangu vanas sovhoosihoones. «Suve alguses, kuna tööd oli praeguse pandeemia tõttu vähem, võtsime ette teekonna ja käisime läbi erinevaid Nõukogude Liidu ehitisi. Nii palju on täiesti vapustavaid arhitektuurilisi pärleid, mis seisavad jõudu või on lagunemas,» räägib Takkin.

«Kui Egert pöördus minu poole selle video tegemise sooviga, siis millegipärast see Põdrangu sovhoosi maja kangastus esimesena silme ette. Sarnaselt videoga, üritab selle maja päris omanik oma jõududega hoonet elus hoida ning vandaalide ja lagunemise eest kaitsta. Mulle tundus ilus mõte, et me näitame väikest Eesti kohta ja räägime selle maja lugu läbi sellise vaatevinkli,» jutustab režissöör Helen Takkin muusikavideo tagamaadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles