ÄRA MAGA MAHA! Eesti oksjonikeskkonnas saab aastavahetuseks Viirelaiu saare rentida

Kodu.postimees.ee
Copy
Viirelaid on 87 hektari suurune saar laid Muhu kagurannikul Suures väinas.
Viirelaid on 87 hektari suurune saar laid Muhu kagurannikul Suures väinas. Foto: osta.ee

Ihkad aastavahetuseks suuremast kisast-kärast eemale? Eesti oksjonikeskkonnas osta.ee on pakkumisel põnev aastavahetuspakett, mis sind ehk kõnetada võib.

Viirelaiul elav pererahvas pakub kordumatut võimalust terve saar aastavahetuseks rentida. Kuna perel on soojaks köetavaid tube kaheksa, mahub nende katuse alla iseenesest kuni 16 inimest.

Vanadel merekaartidel on saare nimi Paternoster - «Meieisapalve» järgi.
Vanadel merekaartidel on saare nimi Paternoster - «Meieisapalve» järgi. Foto: osta.ee

«Talvisel ajal saame me välja anda ainult kaks maja – majakavahi maja, mis ehitatud 1880 ja kus siiani hõljub ringi haldjas – majakavahi esimene naine,» kirjutavad omanikud kuulutuses.

Viirelaid on meresõitjatele ammu tuntud orientiir, mis juhatab lõuna poolt tulijaile teed Viire kurgu kaudu Väinamerre. Saart on esmakordselt mainitud 1556. aastal.
Viirelaid on meresõitjatele ammu tuntud orientiir, mis juhatab lõuna poolt tulijaile teed Viire kurgu kaudu Väinamerre. Saart on esmakordselt mainitud 1556. aastal. Foto: osta.ee

Majas on seitse magamistuba, köök kogu vajalikuga, ahjud, mis annavad mõnusat sooja, kamin elava tulega ja küünla saab ka põlema panna. Majas on pikk-pikk laud kuhu kõik traditsioonilised toidud peale mahuvad. Kuna saarel kuuski ei kasva, siis saab tuua tuppa kadaka ja selle ära ehtida. Ehted ja muud tuled-viled on perel olemas ja neid ei pea ise kaasa võtma. Küll aga võib kingid tuua sinna alla.

Saarele ehitati esimene meresõidu tähis 1836. Puidust meremärk valmis 1857. aastal ja tuletorn 1881. aastal.
Saarele ehitati esimene meresõidu tähis 1836. Puidust meremärk valmis 1857. aastal ja tuletorn 1881. aastal. Foto: osta.ee

Saunamaja saab ka soojaks kütta ja seega saab enne uut ja paremat aastat ennast puhtaks ka pesta. Võimalik on nautida ka tünnisauna mõnusid. Sõit kaatriga saarele ja tagasi maksab 22 eurot. 

Saarel on elanud majakavahid ja nende pered.
Saarel on elanud majakavahid ja nende pered. Foto: osta.ee

Uuri imelise pakkumise kohta oksjonikeskkonnast veidi lisaks. 

Copy
Tagasi üles