Kiirustav toidukuller rikkus jalgrattaga miljööväärtusliku ukse

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee toimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Viimastel kuudel veedavad inimesed taas rohkem aega kodudes, mistõttu laekub ka kindlustusfirmadele sageli omapäraseid kahjujuhtumeid. Olgu tegu laste poolt robotmuruniidukile tehtud välipesu, koduste remonditööde või  toidukulleri hooletusest rikutud välisuksega, on iga juhtum omamoodi õppetund õnnetustest, mida oleks olnud võimalik vältida.

PZU kahjukäsitluse osakonna juhataja Jaanus Tanne sõnul pole kindlustusjuhtumite arv viimaste kuude jooksul võrreldes aastatagusega märkimisväärselt muutunud. Küll aga esineb suuremate õnnetusjuhtumite, nagu näiteks tulekahju või veeavarii kõrval sageli ka kentsakaid juhtumeid, millest oleks ilmselt kõigil midagi õppida.

Näiteks ühel juhul sai robotmuruniidukile saatuslikuks laste headest kavatsustest kantud pesuaktsioon aiavoolikuga. Kuigi muidu vihmakindel, sattus voolikust tulnud vesi mururobotisse ning kahjustas masina elektroonikat. Õnneks antud juhul piisas remondist ning masinat polnud tarvis välja vahetada.

Pandeemiatingimustes on populaarsust kogunud kullerteenused ning üha enam kohtame majade vahel ning trepikodades näljaste klientide juurde ruttavaid toidukullereid. Kiirustamise käigus võib aga ettevaatamatusest juhtuda õnnetusi ja nii kuulis koduomanik ühel õhtupoolikul valju pauku vastu välisust. Kontrollima minnes selgus, et toidukulleri ratas oli kukkunud vastu ust ning tekitanud puidu- ja värvikahjustusi. Et tegu oli miljööväärtusliku restaureeritud uksega, oli kahju rahaline väärtus suur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles