L, 26.11.2022

FOTOD ⟩ Postimees Grupi meediamaja õueala kandideerib arhitektuuri aastapreemiale

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee toimetaja
Postimees Grupi meediamaja õueala kandideerib arhitektuuri aastapreemiale
Facebook Messenger Twitter Whatsapp
Comments
Postimees Grupi meediamaja sai nominatsiooni parimas avaliku ruumi kategoorias. Hoone autoriks on KAOS Arhitektid: Margit Argus, Margit Aule, Toomas Adrikorn, Katri Mets, Katariina Teigar.
Postimees Grupi meediamaja sai nominatsiooni parimas avaliku ruumi kategoorias. Hoone autoriks on KAOS Arhitektid: Margit Argus, Margit Aule, Toomas Adrikorn, Katri Mets, Katariina Teigar. Foto: Märt Lillesiim

Täna jagatakse välja Eesti arhitektuuri tänavused aastapreemiad. Postimees Grupi uue modernse hoone esine väliruum sai aastapreemia nominatsiooni Eesti Maastikuarhitektide Liidu avaliku ruumi kategoorias. 

Postimees Grupi hoone on üks esimesi pärle ajaloolise paberivabriku alale kerkiva Fahle äri- ja elukvartali arenduses. Hoone esine moodustab terviku Fahle kvartali jalakäijate alaga. Fahle kvartali avaliku ruumi kujundamise taga on KINO maastikuarhitektid: Mirko Traks, Uku Mark Pärtel, Kristjan Talistu, Juhan Teppart, Karin Bachmann. 

Varasemalt on Postimees Grupi hoone pälvinud nominatsiooni muinuskaitseameti poolt korraldatud aastaauhindade kategoorias – parim uusehitis ajaloolises keskkonnas.
Varasemalt on Postimees Grupi hoone pälvinud nominatsiooni muinuskaitseameti poolt korraldatud aastaauhindade kategoorias – parim uusehitis ajaloolises keskkonnas. Foto: Märt Lillesiim

Fahle Pargi avaliku maastikukujunduse taga on ebatavaline kontseptsioon, mis tekitab tunde looduse sissemurdmisest linnaruumi. «Ebatraditsioonilise lahenduseni jõudmiseks kujutlesime, et mingil põhjusel on piirkond olnud pikemalt inimkasutuseta ning loodus on keskkonda üle võtmas. Vahetult enne puude võimuvõtmist jõuab aga inimene sinna keskkonda tagasi ning säilitab suurema osa tärganud lopsakast rohelusest,» rääkis KINO maastikuarhitekt Karin Bachmann. 

Postimees Grupi õueala igast nurgast ja praost on saanud taimede kinnituspaik.  
Postimees Grupi õueala igast nurgast ja praost on saanud taimede kinnituspaik.  Foto: Märt Lillesiim
Märksõnad
Tagasi üles