Uurimistööst selgus, et juustu, veini ja lambaliha tarbimine hoiab ka vanas eas mõistuse teravana

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Iowa riikliku ülikooli poolt läbiviidud uuringus võeti luubi alla dieedi ja vaimsete protsesside nagu näiteks mälu ja tähelepanu vaheline seos.

Väljaandes Journal of Alzheimer's Disease avaldatud uurimistöös analüüsiti 1787 briti, kelle vanused jäid 46-77 eluaasta vahemikku, tervise ja geneetilisi andmeid. Informatsioon saadi Ühendkuningriigi geenivaramust. Välja valiti just nende inimeste andmed, kes olid jaganud informatsiooni ka oma toitumise kohta, kirjutab Food & Wine

Luubi alla võeti järgmiste asjade tarbimine: värsked ja kuivatatud puuviljad, toored köögiviljad ja salatid, küpsetatud köögiviljad, õlised ja vähemõlised kalad, töödeldud lihad, linnu-, veise-, lamba- ja sealiha, juust, saiatooted, viljatooted, tee, kohvi, õlu, siider, punane ja velge vein, šampanja ja kanged alkoholid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles