Rae vald kehtestas IKEA kaubamaja detailplaneeringu

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee vanemtoimetaja
Copy
Ikea poe asukoht Rae vallas Kurna külas Põlluvälja kinnistul.
Ikea poe asukoht Rae vallas Kurna külas Põlluvälja kinnistul. Foto: Madis Veltman / Postimees

Tänavu augustis vastuvõetud IKEA kaubamaja detailplaneeringule Rae vallas laekus mitu vastuväidet ja ettepanekut, kuid rahandusministeerium andis siiski vallale loa rajada Kurna külasse IKEA kaubamaja, vahendab ERRi portaal.

Rae vallavalitsus tegi detailplaneeringu kehtestamise otsuse teisipäeval. Abivallavanem Priit Põldmäe ütles ERRile, et planeeringu avalikustamise ajal laekus nii mõnigi ettepanek, sealhulgas avastati planeeringuala läheduses asuva Maxima logistikakeskuse riskioht.

Argumendi, et teisel pool Tallinna ringteed asuv Maxima logistikakeskus kasutab oma tegevuses ammoniaaki ja diislikütust, esitas krundi läheduses elava inimese nimel vandeadvokaat Kristo Kallas.

«Seoses Maximaga viidi läbi täiendav riskianalüüs, kuidas võimaliku ohu korral peaks käituma. Need pandi planeeringusse sisse. Kuivõrd oli ka muid asju, proovisime ka neile vastuse anda. Oma arust me leidsimegi lahenduse, aga asjaosalised ei olnud valmis vaietest loobuma, arvates, et see ei ole ikkagi piisav. Siis mindi rahandusministeeriumisse, nagu seadus ette näeb,» rääkis Põldmäe.

Rahandusministeeriumist teatati möödunud nädalal Rae vallale, et nemad planeeringu kehtestamiseks takistusi ei näe. «Kaardi peale oli küll vaja väikesed täiendused teha, aga põhimõtteliselt andsid loa, et need vaided ei puuduta planeeringut niivõrd palju, et me ei peaks seda kehtestama,» lausus Põldmäe.

Loe pikemalt ERRi portaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles