ELUOHTLIK Elektrik Helary Poolmaa jagab ehmatavaid näiteid kodu kallale lastud soss-seppade töödest (2)

Andres Eelmaa
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Kindlasti oleme kõik kunagi saanud suurema või väiksema elektrilöögi. Kuidas hooldada oma kodus olevaid elektrisüsteeme ning mida teha tüüpvigade vältimiseks?

Elektritöödefirma OÜ Elevolt Facebooki lehel levima hakanud postitus elektritöödel avastatud suurtest apsakatest, näitab ehtsalt seda, mismoodi ei tohiks elektritöid teha.
Heidame pilgu vigadele ja otsime lahendusi, mis oleks võinud probleemi lahendamata lõppeda halvasti.

Elekter on meie igapäeva elus tähtis, kuna ilma selleta poleks meil majapidamistes valgust ja soojust. Majja kolides on oluline kontrollida, et selle elektrisüsteemid töötaksid ega poleks ohtlikud. Vastasel juhul võib alguses väikesest ja tähtsusetuna tunduvast probleemist saada suurem probleem. Maja süttimisel elektrisüsteemist tingitud vigade pärast võime kõige paremal juhul kaotada ainul maja, halvimal juhul oma lähedased ja enda elu.

«Elektripaigaldistes võib tekkida väga erineva iseloomuga vigasid, mis võivad olla tingitud elektripaigaldise vananemisest, nõuetekohasusest või antud kontekstis nõuetele mitte vastavusest, paigaldaja lohakusest või teadmatusest, kui ka muudest teguritest, nagu eesmärgipõhine kasutusviis või selle eiramine,» sõnas elektrik Helary Poolmaa.

Ehitusmehed on ehitamise käigus üritanud parandada elektrijuhtmeid. Juhtmed on keeratud kokku ning nende peale on asetatud maalriteip. See on ohtlik, kuna juhtmete süttimise käigus on esimene asi, mis tuld võtab on paberist teip. Olukorda saaks lahendada näiteks juhtmete isoleerimise või kinnitamisega spetsiaalsete elektrijuhtmete jaoks mõeldud kinnitustega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles