Kuulsale piraadikütile kuulunud loss vahetab omanikku

Andres Eelmaa
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Imeline 16. sajandist pärit loss Northumberlandis on müügil sama hinnaga, kui ühe magamistoaga korter Londonis.

Couplandi lossi Inglismaal, mis kuulus kunagi legendaarsele piraatide tapjale, on võimalik endale soetada 2 miljoni euro eest. Sama hinna ees saab endale osta ühe magamistoaga korteri Londonis Sloane Squarel.

Suursuguses lossis on 11 magamistuba, 5 vannituba, mängu ja piljardisaal ja veinikelder. Ruumi pärast pole vaja kindlasti muretseda, sest lossis on olemas veel eraldi kolme toaga külalistetuba ja suvila. Lossi seest võib leida muljet avaldava interjööri. Lossi 10000- ruutmeetrisel maa-alal on olemas eraldi tallid ja koplid hobustele. Lisaks avanevad uskumatud vaated Chevioti mägedele, aedadele ja metsamaale. Loss asub maapiirkonnas ning on heas ja rahulikus kohas, kuid sellel on siiski hea ühendus suuremate linnadega.

Lossi kuulus legendaarsele piraatide tapjale, meremees Sir Chaloner Oglele, kes 1713. aastal alistas reeturliku piraadi Black Barti. Black Bart tuntud kui ka Bartholomew Roberts terroriseeris oma lühikese karjääri jooksul 456 laeva Kariibi mere piirkonnas. Lisaks peetakse teda piraatluse kuldajastu edukamaks piraadiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles