RETSEPT Tummine ja vürtsikas oasupp

Naine
Copy
Oasupp. Pilt on illustreeriv.
Oasupp. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Homme, 16. jaanuaril on ülemaailmne vürtsika toidu päev. MTÜ Loomuse veganprogramm «Taimsed valikud» jagab mõnusat ja lihtsat retsepti, mida tasub vürtsika toidu sõpradel kindlasti proovida.

Vürtsine püreesupp on ehtne külma ilma toit! Lisaks on supp tänu ubadele ka väga toitev.

Vaja läheb:

  • 1 sibul
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 paprika
  • 1 supilusikat tšillipastat või -helbeid
  • 1 purk punaseid ube
  • 1 purk purustatud tomateid
  • peotäis peterselli
  • 1 teelusikatäis paprikapulbrit
  • soola ja pipart
  • õli

Valmistamine:

  1. Puhasta ja haki sibul, küüslauk ja paprika. Kuumuta potis õli.
  2. Prae sibul, küüslauk ja paprika läbi. Viimasena lisa tšillipasta.
  3. Lisa oad (kurnamata) ja tomatid. Vajadusel lisa 100-200 milliliitrit vett. Maitsesta paprikapulbri, soola ja pipraga.
  4. Lase keema. Kui supp tundub liiga paks, lisa veel natuke vett.
  5. Püreesta saumikseriga ja serveeri peterselliga.

Retsept: Eleonore Susi (MTÜ Loomus)

Tagasi üles