Homme, 16. jaanuaril on ülemaailmne vürtsika toidu päev. MTÜ Loomuse veganprogramm «Taimsed valikud» jagab mõnusat ja lihtsat retsepti, mida tasub vürtsika toidu sõpradel kindlasti proovida.
RETSEPT ⟩ Tummine ja vürtsikas oasupp
Vürtsine püreesupp on ehtne külma ilma toit! Lisaks on supp tänu ubadele ka väga toitev.
Vaja läheb:
- 1 sibul
- 1 küüslauguküüs
- 1 paprika
- 1 supilusikat tšillipastat või -helbeid
- 1 purk punaseid ube
- 1 purk purustatud tomateid
- peotäis peterselli
- 1 teelusikatäis paprikapulbrit
- soola ja pipart
- õli
Valmistamine:
- Puhasta ja haki sibul, küüslauk ja paprika. Kuumuta potis õli.
- Prae sibul, küüslauk ja paprika läbi. Viimasena lisa tšillipasta.
- Lisa oad (kurnamata) ja tomatid. Vajadusel lisa 100-200 milliliitrit vett. Maitsesta paprikapulbri, soola ja pipraga.
- Lase keema. Kui supp tundub liiga paks, lisa veel natuke vett.
- Püreesta saumikseriga ja serveeri peterselliga.
Retsept: Eleonore Susi (MTÜ Loomus)