Laupäeval, 16. jaanuaril oli ülemaailmne vürtsika toidu päev. MTÜ Loomuse veganprogramm «Taimsed valikud» jagab omapärast, ent lihtsat retsepti, mida tasub vürtsika toidu sõpradel kindlasti proovida.
RETSEPT ⟩ Vürtsikad kikerhernerullikesed
Vürtsikad valgurikkad rullikesed sobivad ideaalselt vahepalaks, kuid miks mitte ka hommiku- või õhtusöögiks. Särtsu lisab rullidele tšillipipar.
Vaja läheb:
- 2 sibulat
- 1 porgand
- 1 purk kikerherneid
- 1 purk šampinjone
- 50 grammi sojahelbeid
- pool tassi vett
- pool tassi kikerhernejahu
- 4 supilusikatäit tomatikastet
- 1 teelusikatäis tšillipipart
- 1 teelusikatäis soola
- 2 supilusikatäit sojakastet
- 2 supilusikatäit õli
- 14 riisipaberit
Valmistamine:
- Lõika sibul väikesteks kuubikuteks ja riivi porgand. Kuumuta pann ja lisa sinna õli. Kui õli on kuum, pane sibul pannile ning prae, kuni see muutub kuldpruuniks.
- Kurna ning loputa kikerherned ja šampinjonid jooksva vee all. Lisa need pannile. Prae kõrgel kuumusel umbes 10 minutit.
- Seejärel lisa porgand, sojahelbed ja pool tassi vett, helveste pehmendamiseks. Prae veel 5 minutit, seejärel lisa kikerhernejahu. Jätka praadimist ning segamist seni, kuni jahu on toiduga täielikult segunenud. Nüüd lisa tomatipasta, vürtsid ja sojakaste. Sega korralikult ja lülita pliit välja. Lase täidisel mõni minut jahtuda, samal ajal kuumuta ahi 200 kraadini.
- Võta riisipaber ja leota seda vees umbes 1 minut. Pane riisipaber tööpinnale, lisa keskele supilusikatäis täidist. Rulli riisipaber koos täidisega kokku ning aseta valmis rull küpsetusplaadile. Nüüd rulli valmis ka ülejäänud 13 tükki ja aseta küpsetusplaadile.
- Küpseta ahjus 15 minutit või seni, kui märkad, et riisipaber on muutunud krõbedaks. Võta ahjust välja ning lase mõnda aega jahtuda. Head isu!
Retsept: MTÜ Loomus